Vpiši svoje podatke

Dogodke lahko vpisujejo le registrirani uporabniki. Registracija in objava vašega dogodka je brezplačna.

SportDogaja.si / Novice / Motokrosisti četrti na evropskem pokalu narodov

Novica

Motokrosisti četrti na evropskem pokalu narodov

Andreja Prel
Motokrosisti so minuli vikend v Bolgariji opravili še z zadnjo preizkušnjo te sezone, dirko za evropski pokal narodov. Slovenska reprezentanca je prijetno presenetila in osvojila četrto mesto. Na progi v Sevlievu se je za prvaka stare celine borilo štirinajst reprezentanc. V barvah slovenske reprezentance so pod selektorskim vodstvom Romana Jelena nastopili Toni Mulec v razredu MX1, Tim Gajser v razredu MX2 in Klemen Gerčar v odprtem razredu.

Sobotne kvalifikacije so minile v jasnem vremenu in odličnih pogojih za tekmovanje, v nedeljo pa se je zgodba povsem spremenila, saj je na prizorišču vso noč deževalo. V kvalifikacijah so bili najboljši Francozi, ki so z naskokom zmagali pred Čehi in Nizozemci. Slovenska trojica je osvojila šesto mesto. Mulec je bil v kvalifikacijski dirki MX1 osmi, Gajser v razredu MX2 četrti in Gerčar v dirki odprtega razreda sedmi.

V nedeljo je bilo že zjutraj jasno, da motokrosiste čaka vse prej kot lahko delo. Kljub organizatorjevemu trudu, so bili pogoji na progi zelo zahtevni. Najprej so se pomerili dirkači razredov MX1 in MX2, tako sta se od Slovencev z razmerami prva spopadla Toni Mulec in Tim Gajser. Dirkači so se zapletli že v prvem ovinku in potrebovali so kar nekaj truda, da so se uspeli izvleči iz blata. Med njimi je obtičal tudi Mulec, a je kmalu nadaljeval. Gajser je med tem v že lovil vodilne dirkače. V drugi polovici dirke se je prebil do četrtega mesta, kjer je tudi ostal do konca vožnje. Mulec je vozil za najboljšo deseterico in na koncu osvojil dvanajsto mesto. Zmagal je domačin Petar Petrov. Po prvi dirki so bili v vodstvu Nizozemci, slovenska ekipa je bila na četrtem mestu.

V drugi dirki sta tekmovala Tim Gajser in Klemen Gerčar. V drugo je start uspel brez padcev in dirkači so se podali v novo polurno blatno dirko. Gajser in Gerčar sta začela solidno in sta se borila prav do ciljne črte. Gajser je končal na šestem mestu, Gerčar je bil deseti. Tudi v drugi vožnji je zmagal Bolgar Petrov. Po dveh vožnjah je slovenska ekipa zasedala izjemno tretje mesto, vendar je bilo do konca potrebno odpeljati še eno vožnjo, vsaki reprezentanci pa se je odštel še najslabši rezultat dneva.

V odločilni tretji vožnji sta slovenske barve na blatni progi zastopala Klemen Gerčar in Toni Mulec. Start jima ni uspel najbolje, vseeno pa sta do konca garala in v globokem blatu kljub nekaj padcem celo pridobila nekaj mest. Gerčar je bil enajsti, Mulec petnajsti. V tretji vožnji je zmagal Italijan Manuel Monni.

Slovenska reprezentanca je v skupnem seštevku osvojila odlično četrto mesto, kar je več od pričakovanj. Nizozemci so zmagali in ubranili naslov evropskih prvakov, Francozi so postali podprvaki, tretje mesto pa so osvojili Slovaki.

Razvrstitev po 1. vožnji: 1. Nizozemska 2. Bolgarija, 3. Slovaška, 4. SLOVENIJA

Razvrstitev po 2. vožnji: 1. Slovaška, 2. Francija, 3. SLOVENIJA

Končna razvrstitev po reprezentancah: 1. Nizozemska 16 točk, 2. Francija 21, 3. Slovaška 37, 4. SLOVENIJA 43, 5. Italija 46, 6. Bolgarija 49, 7. Češka 53, 8. Ukrajina 63, 9. Poljska 68, 10. Nemčija 73

Vir prispevka: Andreja Prel

Nazaj na seznam Nazaj na seznam

©2013 SportDogaja.si