Vpiši svoje podatke

Dogodke lahko vpisujejo le registrirani uporabniki. Registracija in objava vašega dogodka je brezplačna.

SportDogaja.si / Novice / Šport invalidov v februarju in marcu

Novica

Šport invalidov v februarju in marcu

ZVEZA ZA ŠPORT INVALIDOV SLOVENIJEVir: www.zsis.si
WOVD Mednarodni pokal v odbojki sede 2012 – Kairo, Egipt, 29.2-10.3.2012
Od 29.2 do 10.3.2012 bo v glavnem mestu Egipta potekal WOVD mednarodni pokal v odbojki sede, katerega se bo udeležila tudi slovenska ženska ekipa v odbojki sede.  Pod vodstvom trenerja Simona Božiča in Adolfa Urnauta v spremstvu Petra Ozmeca bodo nastopile: Anita Goltnik Urnaut, Jasmina Zbil, Bogomira Jakin, Marina Cencelj, Suzana Ocepek, Alenka Iršič, Regina Terbuc Roudi, Ana Justin, Lena Gaberšček in Simona Satošek. Na mednarodni pokal v odbojki sede  je prijavljenih 16 moških in 8 ženskih ekip. Slovenija bodo merila moči z ekipami: Brazilije, Kitajske, Velike Britanije, Irana, Rusije, Šrilanke in Ukrajine. Tekmovanje bo dobra popotnica za nadaljnja večja tekmovanja, predvsem Paraolimpijske igre v Londonu 2012.

1. Mednarodno prvenstvo v alpskem smučanju invalidov, IPCAS Cerkno – Slovenija, Cerkno, 1.3-2.3.2012
Na smučišču Cerkno se bo od 1.3 do 2.3.2012 odvijalo 1. Mednarodno tekmovanje invalidov v alpskem smučanju - veleslalom. Organizatorja tekmovanja Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite in Smučarski klub Radovljica pričakujejo dobro udeležbo in idealne pogoje. Na prvenstvu bo Slovenijo zastopal Gal Jakič (LW12/1) v konkurenci moški sede. Morda pa nam le uspe kot domačinom osvojiti medaljo.

Mednarodno prvenstvo v namiznem tenisu invalidov HUNGARIAN OPEN – Madžarska, Eger, 2.3-4.3.2012
Mednarodnega odprtega prvenstva Madžarske, ki bo potekalo od 2.3 do 4.3.2012, se bosta udeležila pod vodstvom Damijana Lazarja, Bojan Lukežič in Primož Kancler. Tekmovala bosta v zelo močnem skupini 3 tako v posamezni kot ekipni konkurenci. Triperesna odprava bo upamo da prinesla dober rezultat in dobila izkušnjo več za prihodnje.

Mednarodni turnir v golbalu – Italija, Benetke, 8.3-11.3.2012
Mednarodnega turnirja v golbalu (igri z zvenečo žogo), ki bo potekal v Benetkah od 8.3-11.3.2012, se bo udeležila tudi slovenska reprezentanca. Na letošnji turnir so prijavljene močne ekipe, katerim bodo pod vodstvom trenerja Ivana Vinklerja konkurirali: Matej Ledinek, Dejan Pirc, Boštjan Vogrinčič, Zlatko Mihajlovič in Borut Višnikar. V letu 2010 je reprezentanca Slovenije na omenjenem turnirju zasedla odlično 3.mesto. Velika mera zbranosti ter motivacije, ki kraljuje na treningih, bo tudi letos vplivala na dober rezultat

Vir prispevka: Jana Cander

Nazaj na seznam Nazaj na seznam

©2013 SportDogaja.si