Vpiši svoje podatke

Dogodke lahko vpisujejo le registrirani uporabniki. Registracija in objava vašega dogodka je brezplačna.

SportDogaja.si / Novice / Strelci invalidi se s Svetovnega pokala v Turčiji vračajo s petimi medaljami in svetovnim rekordom

Novica

Strelci invalidi se s Svetovnega pokala v Turčiji vračajo s petimi medaljami in svetovnim rekordom

Strelci invalidi se s Svetovnega pokala v Turčiji vračajo s petimi medaljami in svetovnim rekordom
V turški Antalyi je od 30.4. do 5.5. 2012 potekal Svetovni pokal v streljanju za invalide. Tekmovanja se je udeležilo več kot 120 strelcev iz 24 držav. Medtem, ko je bilo za mnoge reprezentance to tekmovanje izbirno za določitev reprezentance za avgustovske paraolilmpijske igre v Londonu, je v slovenski reprezentanci že vse odločeno. Potniki za London so Franc Pinter, Tiršek Franček Gorazd in pa Damjan Pavlin. Prav ti tekmovalci so se pod vodstvom trenerke Polone Sladič in pomočnika Aleša Kosmača udeležili svetovnega pokala v Turčiji.

Fantastičen nastop je uspel Gorazdu F. Tiršku, ki je bil z dvema zlatima in eno srebrno medaljo celo najuspešnejši tekmovalec. Po drugem mestu z zračno puško stoje, je zmagal v padajočih tarčah in pa v disciplini zračna puška leže, kjer je že v osnovnem delu pokazal svoje mojstrstvo, 600 krogov od 600 možnih, s tem, da je zadel vseh 60 notranjih desetk. V zelo napetem finalu (kar 7 tekmovalcev je imelo 600) pa je zablestel in s fantastičnim finalom 106,8 krogov postavil nov svetovni (in evropski) rekord 706,8 krogov. Gre za najvišji rezultat v strelstvu na svetu, saj ga ni dosegel še nihče v nobeni kategoriji v strelstvu neinvalidov in invalidov.

Odlično je nastopil tudi naš najboljši strelec Franc Pinter, ki je bil dvakrat drugi. Dobro formo pa je pokazal tudi Damjan Pavlin, ki je osvojil šesto in trinajsto mesto.
Slovenski paraolimpijci so tako pokazali dobro formo na prvi od treh pripravljalnih tekem na paraolimpijske igre v Londonu.

Vir prispevka: Jana Cander

Nazaj na seznam Nazaj na seznam

©2013 SportDogaja.si